Solat Tarawih “COOL”

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. Apa khabar sume? Aku tahu korang sume tgh tak betul sbb org tak betul je baca blog aku ni. Hehehe…

Kali ini Khai nak cerita sikit pasal 1st time Khai solat terawih setelah lebih 10 tahun Khai tak mengerjakan ibadah tersebut. Malam ni pula pertama kali pintu hati Khai terbuka untuk ke masjid. Alhamdulillah, semuanya okay. Khai berjaya menyudahkan solat sunat tarawih walaupun sekadar 8 rakaat.

Bile 1st time Khai tgk masjid tu, teringat arwah ayah. Dah banyak pengorbanan yg dia lakukan untuk membangunkan masjid tu. Rasa terharu pula. Eh, tak payah la sedih2, poyo je aku ni! Dah la sebelum pegi masjid, Khai siap tanya lagi kat mak, macam mana niat solat tarawih. Hahaha, macam budak2 la aku ni. BTW, ni Khai nak share niat solat tarawih ngan pembaca2 semua. Niatnya begini,

Niat Solat Tarawih

Niat Solat Tarawih

Ta-daa! Sekarang korang dah boleh solat ke? Belom lagi, kene blaja gak cara solat die, ingat sume tu boleh buat membuta tuli je ke! Actually solat sunat tarawih ni lebih kurang mcm solat biasa je. Cume ade lain sikit la since Khai ade terbaca blog org lain tadi. Korang leh check link ini: “http://akudansesuatuz.blogspot.com/2011/08/niat-solat-tarawih-dan-cara-melakukan.html”

HUHU, pemalas kan aku. Sumenye copy paste dari blog org, bleh kene saman ni! Khai pon tak sangka Khai buat begitu. Opss, I did it again! Dan buat pertama kalinye Khai menulis 2 entry kurang dari tempoh 24jam. Bangga gile!

BTW, seronok la. So excited! Solat tarawih and everything. Lepas ni bayar zakat pulak! Cool! Khai gak nak bagi tahu, selipar khai kene curi lah kat masjid. Rasa sedih gak sebab Khai kene balik rumah berkaki ayam. Nasib baik rumah Khai dekat je. So esok pakai selipar buruk2 je ye…

 

About Mokha Ismail

Nothing to write. Still undiscovered!
This entry was posted in Floor of Life. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s