Coretan Buat Ramadhan

H1 semua! Lame gile aku tak update blog ni. Dah tak tahu ape nak jadi. Tapi takpelah, akhirnya aku muncul kembali. Yaey! (tepuk tangan sikit). Alhamdulillah, akhirnya aku bertemu semula dgn bulan Ramadhan, bulan yang menjadikan aku insan yg lebih kuat dari segi menahan nafsu dan segalanya. Ok le, kat bawah ni ade coretan merepek sikit. Hopes korang enjoy, dan mintak maaf sebab tatabahasa aku banyak gile kesalahan…

CORETAN BUAT RAMADHAN

“Mengimbau kembali kisah dahulu, selama sebulan aku berpuasa tanpa keluarga di sisi. Tapi apakan daya, perjuangan aku untuk menimba ilmu dapur harus kuturuti. Ia juga mendidik aku supaya menjadi insan yg cekal dan tabah menghadapi dugaan. Tidak kusangka, tiada setitik pun air mata yang mengalir kerana kerinduan.”

“Pada tahun ini, keluargaku ada di sisi. Walaupun rakan-rakan semakin hari semakin menjauhkan diri dariku, namun apakan daya, itu kehendak mereka. Aku berharap agar Ramadhan pada tahun ini mampu memberikan kenangan manis buatku seperti yangg sebelumnya. Tidak sedikit pun terlintas di pemikiranku agar kuhilangi sesiapa, kerana aku ingin bersama sehingga Ramadhan yang terakhir.”

“Ya Allah, insanmu ini merayu agar dijauhkan dari dosa, kerana kutahu Ramadhan sahaja yang mampu menghalang aku dari terus terpesong jauh. Terima kasih Ramadhan, tidak salah kau dipuji dengan kemuliaan. Daku berharap agar engkau dipertemukan lagi kelak, insyaallah.”

~wassalam~

About Mokha Ismail

Nothing to write. Still undiscovered!
This entry was posted in Floor of Life. Bookmark the permalink.

4 Responses to Coretan Buat Ramadhan

  1. mell says:

    love it kaer =)

  2. bilabunbicara@blogspot.com says:

    air tebuuuu!!!!!!!!!! aku suke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s